Шукати в цьому блозі

понеділок, 5 травня 2014 р.

Дорогі наші ветерани, діти війни… Сердечно вітаємо вас із всенародним святом - Днем Перемоги!


Друга світова війна - найжорстокіша подія в історії сучасного світу. В неї було втягнуто 67 держав, 80 відсотків населення земної кулі і тривала довгих 6 років. Вогняний смерч пронісся над величезними територіями Європи, Азії й Африки, охопив простори всіх океанів. У цій війні загинуло понад 60 млн осіб, не кажучи вже про поранених і тих, хто безвісти пропав. Лихо й страждання, які пережили люди, незмірні.
У результаті воєнних дій 1939-40 року Гітлер захопив територію Польщі, Бельгії, Данії, Норвегії, Югославії, Франції. Проводив війну з Великою Британією. Сталін розширив кордони СРСР за рахунок тієї ж Польщі, Фінляндії, країн Балтії та Румунії.
Українці були мобілізовані до Червоній армії, і воювали за Сталіна, бо були змушені воювати.
В результаті Україна надзвичайно постраждала в тій війні і постраждала тільки тому, що ми не були державою.
Коли ми сьогодні говоримо про результати війни, то прямі втрати українців – близько 7 млн, непрямі –понад 14 млн.
 Закінчення Другої світової війни сталося 2 вересня 1945 року, коли Японія підписала капітуляцію на військовому кораблі США «Міссурі» в Токійській затоці.
Події ІІ Світової війни 1939-45 років у Радянському Союзі стали невід’ємним елементом тоталітарної ідеології, одним із завдань якої було формування міфу про мирну політику більшовицької партії, про великий радянський народ, що зумів перемогти орду німецько-фашистських загарбників..
Ми маємо завжди віддавати честь і шану пам’яті жертвам ІІ Світової війни, а в дискусіях про неї бути об’єктивними і толерантними
 Щодалі в минуле відходять події ІІ Світової війни, то частіше зринає в думках : чи до кінця віддали ми  належне тим, хто пішов на смерть заради нашого життя?  Так. стоять на земля нашій тисячі обелісків, у граніті й бронзі викарбовано імена тих, хто поліг на полях брані. Одначе заборгували ми перед багатьма нашими співвітчизниками  головним - ПАМ′ЯТТЮ. Пам′яттю про всіх і кожного.
Запалимо свічку Памяті за всіх, хто загинув у ІІ Світовій війні….
До цієї дати Волинська ДОУНБ імені Олени Пчілки підготувала і пропонує вашій увазі виставку «Друга світова війна в мемуарах полководців»
Дорогі наші ветерани, діти війни…
Сердечно вітаємо вас із всенародним святом - Днем Перемоги!
У цей славний день ми знову повертаємося до незабутнього травня 1945 року, аби з глибокою повагою згадати тих, хто виборов нашу свободу у страшному поєдинку з фашистськими загарбниками.
Цього дня ми схиляємося у доземному поклоні перед нині живими, усіма тими, хто проніс через лихоліття війни любов до Батьківщини і бажання бачити її заможною та квітучою. Це вашим потом та кров'ю щедро зрошена наша батьківська земля, як у роки воєнного лихоліття, так і у важкі дні відбудови народного господарства.
Щиро бажаємо вам, міцного здоров'я та довголіття.
Зі святом вас, із Днем Перемоги!


Немає коментарів:

Дописати коментар