Шукати в цьому блозі

середу, 5 грудня 2018 р.


Плануємо роботу бібліотеки на 2019 рік
Останній місяць року несе навантаження на бібліотекарів. Потрібно підбити підсумки  поточного року і зважено підійти до планування роботи на наступний рік.   
    Надіємося     цей матеріал  допоможе вам.
Отже, на загальнодержавному рівні
2019 рік буде роком української культури в Австрії
2019 рік буде оголошено роком Китаю в Україні
     Генеральна Асамблея ООН проголосила 2019 Міжнародним роком мов корінних народів, щоб привернути увагу до гострої проблеми втрати цих мов.
     При плануванні заходів просвітницького характеру, зауважте на постанови Верховної Ради України про відзначення на державному рівні у 2019 році:
-100-річчя проголошення Акта злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки та проведення Всеукраїнської естафети єднання
-200-річчя з дня народження Пантелеймона Куліша
Та передбачте, що на сайті Верховної Ради України уже розміщено:
Проект Постанови про відзначення 380-річчя від дня народження Івана Мазепи (20 березня 2019 року)
Проект Постанови про відзначення 75-ї річниці створення Української Головної Визвольної Ради (липень 2019 року)
Проект Постанови про відзначення 150-річчя з дня народження блаженного священномученика Климентія Шептицького (17 листопада 2019 року)
Проект Постанови про відзначення 30-річчя з дня виведення військ з Афганістану
Проект Постанови про відзначення на державному рівні 75-ої річниці початку примусового виселення українців з Лемківщини, Любачівщини, Надсяння, Підляшшя, Холмщини та Західної Бойківщини в 1944-1951 рр. (у 2019 році)
Проект Постанови про відзначення 110-річчя з дня народження видатного українського поета та культурного діяча Богдана-Ігоря Антонича
Проект Постанови про відзначення 70-річчя з дня народження Володимира Івасюка.
 Сучасна бібліотека – багатофункціональна, з гнучкою моделлю. Тому перегляд фондів з метою його актуалізації, звільнення від непотрібного баласту  здійснюється постійно. Бібліотеки дуже часто не відповідають потребам сучасного інформаційного суспільства І в цьому великий їх недолік. Варто відзначити позитивні зрушення, що відбуваються останнім часом в нашому суспільстві. Бачимо на майбутнє:  коли наша  влада вкладатиме більше коштів в перетворення приміщень бібліотек в сучасні поліфункціональні комфортні простори, а також на нову літературу та передоплату періодичних видань.

Немає коментарів:

Дописати коментар