Шукати в цьому блозі

понеділок, 5 грудня 2011 р.

У слові пам'ять століть...

В 1978 році у віддіпі зберігання основного фонду був створений сектор рідкісної книги.Унікальна колекція цінних та рідкісних видань ,що постійно поповнюється ,налічує понад 2600 документів з різних галузей знань. Дореволюційні видання , особливо історичної тематики та довідкові , користуються особливим попитом у читачів.
  Найстарішим документом бібліотеки є видання 1795 року "Превращения Овидеевы съ прим ечаниями и Историческими объяснениями."
  З довідкових видань особливу пізнавальну цінність становить "Энциклопедический словарь", який випускало видавниче товариство Ф.А.Брокгауз - Ефрон в 1890-1907 роках в Петербурзі. Всього вийшло 86 томів. І майже всі вони є уфонді нашої бібліотеки. Має багато читачів "Энциклопедический словарь" братів А. та І. Гранат у 46 томах.
 У фонді рідкісних видань зібрано чимало прижиттєвих видань російських, українських та зарубіжних майстрів слова : Л.Толстого, І.Буніна, Г.Успенского, Р.Роллана, А.Доде і  багато інших
  Шанувальників мистецтва з великимінтересом переглянуть збірник репродукцій Германа Грімма  "Микеланджело Буонарроти", що побачив світ у видавництві "Грядущий день" в 1913 році




  Найбільш повне уявлення про творчість російських та зарубіжних художників має чотиритомне видання Олександра Бенуа " История живописи", що виходило в світ у видавництві  "Шиповник" (С.-Петербург) протягом 1912-1914 років.

Немає коментарів:

Дописати коментар